Havreflarn fylld med grädde och hallon
Idag gjorde jag super goda havreflarn, som jag fyllde med grädde, hallon och choklad!
Recept :
Du behöver -
- 3 dl havregryn
- 2 dl strösocker
- 1/2 dl sirap
- 150 gram smält smör eller margarin
- 1/2 dl grädde
- 1 1/2dl vetemjöl
- 1/2 tsk bakpulver
- Sätt ugnen på 175 grader
- Blanda samman alla ingredienser
- Lägg teskedsstora klickar av smeten på en plåt med bakplåtspapper ( de flyter ut väldigt mycket, så ha mycket mellanrum )
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 8 min, de ska ha en gyllenbrun färg
- När flarnen är färdiggräddade låter du dem svalna en stund tills du försiktigt kan lossa dem från pappret.
När flarnen fortfarande var böjbara la jag dem på ett glas som stod uppochner, vilket gjorde att de fick en form som en "korg". Jag rullade också flarn på en kavelpinne så det blev runda och ser ut som rullrån.
För att endast få dem lite böjda kan du lägga dem på något runt.. - När flarnen svalnat helt och fått den form jag ville ha så fyllde jag dem med grädde och hallon, och hade choklad över.
Ett tips: Om du ska smälta lite choklad kan du lägga chokladen i en spritspåse och sedan köra några sekunder i mikron tills chokladen smält, klipp sedan ett väldigt tunnt hål så får du samma tunna linjer som jag fick till!

