Sabina Göransson

Hela sverige bakar

Publicerad 2013-04-12 11:55:00 i Allmänt, Bakning,

Den 10 December 2012 så satt jag hemma i Östersund och kollade på tv med min kusin. Helt plötsligt kom jag på att jag skulle söka till Hela sverige bakar, bara för att. För man tänker väl : Jag kommer absolut inte gå vidare eftersom det är flera tusen som söker.. Så med andra ord hade jag inga förhoppningar. 
 
Men så en dag i Februari så ringer telefonen, den var ett 08-nummer och jag svarade inte eftersom jag tänkte att det var en försäljare.. Efter en stund så blippar det till i telefonen och jag har ett sms från röstbrevlådan, där det står att jag har ett nytt meddelande. 
Jag ringer upp och lyssnar. 
 - Hej jag heter Roxanna och ringer från Hela sverige bakar, jag vill att du ringer upp mig så fort du kan. 
Jag kunde inte fatta att det var sant?!! Ringde hon till mig?? Nervös, glad och chockad ringer jag upp. 
Det blev en intervju via telefonen på ca 20 minuter, det sista hon fråga var om jag ville komma ner på en intervju och träffa dem den 4 Mars. Självklart. 
 
Jag berättade detta för mina absolut närmaste. Sen började vi planera resan ner. Vi bestämde att jag, Peter och Andreas åker bil ner, och vi hyrde en lägenhet. Vi for ner på Fredagen och jag skulle dit på måndag. Så vi fick några extra härliga dagar i Stockholm då vi passade på att njuta och hälsa på saknade vänner. 
 
Dagarna gick väldigt snabbt och helt plötsligt var det Måndag, jag hade en tid 13:20, och jag var så nervös. Jag säkert på toan 48 gånger den dagen. Sen satte vi oss i bilen och for till frihamnen där intervjun skulle hållas till. 
Jag for till byggnaden, tog hissen upp och gick in i ett stort rum, där satt det massvis med andra människor, som alldeles säkert var lika nervös som jag. 
Tiden gick, jag satt där och slog med fingrarna på borden, skakade benen, vickade på huvudet och var mer nervör än vad jag någonsin varit. Sen kom tjejen och sa. 
 - Sabina Göransson.. 
Ja, det är ju jag tänkte jag och gick dit. Vi gick till ett litet rum och började snacka om väder och vind och i och med det var jag inte nervös längre. 
 
Hon ställde massor frågor om mig, varför jag älskar och baka osv. Sen fick jag göra ett litet prov ang bakning. Temperaturer, jäsning, vad det är för ingredienser i vissa bakelser osv. Det kändes bra, och sen var det över. 
 
Sen var det dags att åka hem och vänta igen. Innan 15 April skulle man få veta om man gick vidare till slutcasting, där skulle man få baka på tid och tävla mot 59 andra. 
 
Jag kände mig otroligt nöjd över att jag fick åka på intervju, och hade inte för höga förhoppningar om att få åka på slutcasting. Men jag hoppades självklart.. 
Men idag fick jag ett mail om att jag tyvärr inte gått vidare. När jag läste mailet blev jag glad och besviken.
Jag blev glad för att jag fick en mail om att jag inte gått vidare, hur hemskt vore det inte om de INTE hörde av sig? 
Självklart blev jag också besviken, för det vore ju såå kul att visa vad man går för och inspirera andra unga människor att man KAN OM MAN VILL. 
 
Men jag är verkligen stolt ändå, jag tog mig till intevju, det var flera tusen sökande, och ca 200-300 fick komma på intervju, och lilla jag från Östersund var en utav dem.. :) 
 
Jag vet inte om jag tänker söka nästa år, så långt har jag inte tänkt än. Nu tänker jag bara önska alla andra som gått vidare ett stort lycka till, och att jag kommer att sitta och kolla på er till hösten på tv!! 
 
 
 

Om

Min profilbild

Sabina Göransson

Jag är en glad jämtländsk tjej som precis tagit studenten. På fritiden så ägnar jag mycket tid åt träning & bakning, en hel del skoteråkning hinns med när vädret tillåter. Under hösten spenderar jag gärna mycket tid i skogen, älgjakt är ju som så himla gött. Har även ett litet intresse för foto. Well. Välkommen till min blogg. Ma höres.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela